Burdinaren industria / Maite Ibáñez, Mª Jose Torrecilla, Marta Zabala ; argazkiak, Santi Yaniz - Ibáñez, Maite (Bertan (Gipuzkoako Foru Aldundia), 2001)
Mendiko burdinolak. Patrimonio Ferrón hidraulikoak. Burdinezko Errenteriak. Berrikuntza ahaleginak. Burdinaren eskulangintza eta gremio erakundeak. 1862 : Gipuzkoako lehen labe garaia. Metalezko eraldatuen garaipena. Patricio Echeverria. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Arrasateko Unión Cerrajera. Ondare materiala.