Erromatar garaia / Mertxe Urteaga ; argazkiak, Xabi Otero - Urteaga, Mertxe (Bertan (Gipuzkoako Foru Aldundia), 2002)
Erromatar garaia: topagunea, kronologia. Gipuzkoako erromatar geografia. Aldaketak. Hiri bizitza. Arrantza eta arrain kontserbak. Espiritualtasuna. Abeltzaintza.