Argoren ezpala / Sjón ; Juan Mari Mendizabalek itzulia - Sjón (Inportazioko liburuak (Pasazaite), 2015)
1949an gaude, eta Valdimar Haraldsson -arrain kontsumoak eskandinaviar zibilizazioan izan duen eraginaz ideia xelebreak dituen erretirodun islandiarra bera- daniar kargaontzi batean Itsaso Beltzera bidaiatzera gonbidatu du ontzijabe batek, aurrena Norvegiatik pasatuta. Zeneo argonauta ohia dago eskifaian bigarren ofizial gisa, eta gauero-gauero, afalostean, Argon ontzian urrezko ahari-larruaren bila egindako zeharkaldian izandako gorabeherak kontatzen dizkie bere bidelagunei, Argo ontziko ezpal berezi batetik inspirazioa hartu eta gero