Mondragoiko kalezaiñaren bertsoak - Arriola, José Manuel; Arriola, Jose Maria; Zabala, Antonio (1928-2009); Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua (Donostia : Auspoa : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura eta Euskara Departamentua, 2008)
Jose Manuel Arriola, "Mondragoiko kalezaiña", bertso-jartzaille ugaria izana degu, gure egunkari eta aldizkarietan amaikatxo bertso sail argitara eman duena. Liburu ontan beraren emaitzak bildu nai izan ditugu, eta 1874 bertsotaraiño iritsi gera. Gutxi dira ainbesteko ondarea utzi duten bertsolariak. Lagunartetan asi zen leenengo bertso-kantari, edo etxeko ardi zai mendiko bakardadean zebillela. Eunka gai ikutu eta erabiltzen dira emen, gure gizon jator eta apal baten pentsomoldea azalduz, eta gure erriaren iritziak ere adieraziz. Bertso-lanaz aparte, badu, beraz, liburu onek beste baliorik ere.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura