Udaberriz : ametsaren gauzatzea oraingoan ote da, udaberriz kukuaren kantuekin batera? - Zabala, Xanti (1942-2012); Esnal, Pello; Aldai, Nikolas (1947-2020) (Lezo : Udala ; [S.l.] : Auspoa ; Donostia : Gipuzkoako Foru Aldundia, 2013)
Profeta baten ahotsa da Lexorena. Egunerokoak hozka eginda egiten du hoska. Eguneroko zurrunbiloan, etika du oinarri, justizia gidari, eskuzabaltasuna lege.Eguneroko neguaren lekuko da Lexo, eta udaberriaren igarle, aldarrikari eta profeta. Oraina sakon irakurriz aurreikusten du geroa, ernamuinetan eta bizia dariola.Ametsaren gauzatzea oraingoan ote da, udaberriz Kukuaren kantuarekin batera?Bizi-hitza dario Lexori: bizitik bizira mintzo da. Poeta bihurtu da profeta. Gure bihotza da horren lekuko eta oihartzun. Udaberriz
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura