Fernando Amezketarra : 1764-2014 / [egilea]Joxe Mari Otermin ; [marrazkiak, Julen Zabaleta ; azaleko ilustrazioa, Maite Gurrutxaga ; edizio-lanak, Pello Esnal] - Otermin, Jose Mari (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 2014)
Fernando Amezketarra jaio zeneko 250.urtemugan, zubi-lanak egin nahi ditu liburu honek. Fernandoren garaira eraman nahi gaitu eta harekin aurrez aurre ipini; eta, aldi berean, guganaino ekarri nahi du Fernando. Hori lortzen duen neurrian, garaikide egingo gaitu hura eta gu : aldi eta alde bereko, bzi eta egia beraren partaide.Arketipoa da Fernando. Bai bertsolarien arketipo, bai gizakiona. Eta horrexetara dator liburu hau : lehenengo Fernadoren, betiko Fernandoren, distira zaharberritzera. Hari darion ur bizia eskaini nahi du berriro ere, nahiz eta aldez aurretik jakin ez dagoela haren iturria agortuko duen suilik. Edo, agian, horrexegatik hain zuzen.