Dozenaka sortuak : bertsopaperak (1984-2010) / Julian Albistur Aranburu ; [edizioa, Pello Esnal] - Albistur Aranburu, Julian (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 2011)
"Esku artean duzun liburu xume hau nire bizitzako azken 26 urteotan (1984-2010) sortu ditudan bertsopaperak biltzen dituen bilduma da. Ez du helburu berezirik; lana jasota uztea nahi nuen. Familiakoek eta lagunek irakurtzen badituzte bertsoak, nahikoa. Bertsozale batzuengana iristen bada, ondo. Askorengana iritsiz gero, hobeto. Gozatzeko balio badu, bikain.Guztira, 900 bertsoz osatua dago liburua. Konturatu gabe, gauzak dozenaka pilatu zaizkit, arrautzak bezala, hain biribilak ez badira ere: 75 dozena bertso, zazpi dozena bertso-sorta, dozena pasatxo sari, guztiak batuta. Beraz, dozenarekin hainbeste "poto" jarraian egin ondoren, gehiegi pentsatu gabe, izenburua asmatzea erraza da: Dozenaka Sortuak.