Mandelaren Afrika / Juanjo Olasagarre - Olasagarre, Juanjo (Narratiba (Susa), 2008)
Apartheidaren osteko Hego Afrika errepublika zirraragarri eta konplexua da. Demokrazia ezartzeko negoziazio politikoen ondoren, 27 urtez kartzelan zigortutako Nelson Mandela da lehendakaria, 1994ko hauteskundeak irabazita. Arraza diferentzian eraikitako gizartea irauli eta, orain, estatu berri bat asmatu beharrean daude... hamaika etnia, hizkuntza eta memoria biltzen dituen lurraldean. Korapilo bihurregia aise eta azkar askatzeko!Kronika sutil honen bitartez, adiskidantza prozesu gatazkatsuan dagoen Hego Afrikan barrena bidaiatuko duzu: Cape Town, Johannesburg, Soweto, Pretoria, Durban... Jendeen etxeak eta auzuneak bisitatuko dituzu, idazleekin eta politikariekin solas egingo, aberastasunaren eta pobreziaren arteko amildegia ezagutuko.