Jainkoa izan nahi zuen autobus-gidariaren istorioa eta beste batzuk / Etgar Keret ; Itziar Otegik itzulia - Keret, Etgar (Inportazioko liburuak (Pasazaite), 2013)
Liburu hau osatzen duten lau ipuin eta nobela laburrean, Tel Aviv aldean bizi diren zenbait pertsonaren istorio nahasi eta batere epikarik gabeak deskribatzen ditu autoreak, egoera barregarri eta aldi berean trajikoen bidez, umore absurdoa eta hizkera ironiko harrigarria baliatuz. Ipuin hauetan aurkituko ditugu, besteak beste Jainkoa izan nahi zuen autobus-gidari bat, infernuko atarian bertan kokaturiko denda bat, eta suiziden mundua, geurearen hain antzekoa..