Orube abandonatuak / Garazi Kamio - Kamio Anduaga, Garazi (Literatura (Elkar), 2014)
Hiru istorio topatzen ditugu: frankismo gordinean, espetxetik irten berri den gizonezko batek bere etxean topatzen duen panorama; 80ko hamarkadan, heroinaren gozoa atzean utzi nahi duen emakume baten minak; gaur egun, zelatatua sentitzen den neska baten beldurrak. Hiru garai eta giro, babesgabetasun sentipena pizten dutenak