Errusiar diskoteka / Wladimir Kaminer ; Maria Jose Kerejetak itzulia - Kaminer, Vladimir (Inportazioko liburuak (Pasazaite), 2014)
Russendisko egilearen lehen liburua da, eta xarmatu egiten gaitu oraindik ere Berlineko eguneroko bizitzatik ateratako anekdota originalekin. Errusiar etorkin ilegal batek deportatu ez dezaten bigarren solairutik jauzi egin eta, zorionez, NDP eskuin muturreko alderdiaren kartel baten gainera erorita emeki-emeki irristatu da lurreraino. Irakurleak telefono bidezko sexu-eskola bat jasoko du errusieraz, eta bulgariar batzuk ezagutuko ditu, janari lasterreko kale-saltokien jabe diren turkoen plantak egiten dituztenak.Kaminerrek maitasunez nahasten ditu alemana eta errusiar umorea. Txit behatzaile zehatza da, eta eguneroko gertakizun txikiak umorez eta zentzu onez marrazten ditu.