Apirila - Aranbarri, Iñigo (Zarautz : Susa, 2014)
Aldatzen ari dira ekonomi arauak eta bizitzeko modu hau. Mundu batetik besterako transformazioan gaude, atzera bueltarik gabe. Iñigo Aranbarriren laugarren nobelak, gertaeren segida bizkor baten bitartez, egoera ekonomikoak oso baldintzatutako pertsonaiak agertzen ditu. Krisia, langabezia, errebolta, errepresioa, hondamena dira kontakizunaren ardatzak, jirabiran mugitzen dituztenak iragana eta etorkizuna. Esteban Alberdik lana galdu du, aldentzen ari zaio familia, eta durduzatuta dabil. Baina oraindik gehiago okertuko da bere egoera. Gau batean, kankarrean kolpe handia hartuta aurkitu dute kale bazterrean. Eldarnio betean, denboraren putzuan barneratu da, bi mende eta erdiko jauzian: Azkoitian ikusten du bere burua 1766ko apirilean, gariaren eta artoaren prezioa garestitu dutenean eta herritarrak matxinatu egin direnean.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak