Eztia eta ozpina - Zubizarreta, Patxi (Irun : Alberdania, 2012)
Marokon, 1990eko hamarkadan gaude. Gazte magrebtar askoren antzera, Selimek Maroko hitsa utzi, eta Paris distiratsura joatea desio du. Hantxe dago haren Meka. Bidaia horretan eztia eta ozpina edango ditu halabeharrez: eztia, Esther gasteiztarraren eskutik; ozpina, Mendebaldeko errealitate gordinetik.Eta Selimen historia kontatzeko hiru ahots: gazte magreb-tar berarena, Estherrena eta garaitsu hartan gurean ezagunagoa zen mugalari batena. Historia bakarra hiru generoren bidez emana: kontakizun zuzena, egunerokoa eta erreportajea. Hiru ahots, hiru genero historia zahar -bezain berri- baterako.
Liburu honetan argitaratzen den narrazioak, Tolosako Udalak antolatutako "Antonio Maria Labaien" narrazio laburren lehiaketa irabazi zuen, 1995ean
Keywords: Helduentzako Literatura