Joanes edo baleazale euskalduna / Guillermo Zubiaga'ren eleberri grafiko bat - Zubiaga, Guillermo (: Zubiaga Press : Plataforma, 2014)
Joanes edo baleazale euskalduna, Ipar Amerikan aurkitutako testurik zaharrenetarikoetan oinaritua dago. 1577. eta 1584. urteetan Juanes de Larrume eta Joanes de Echaniz, euskal baleazaleek utzitako testamentueta, alegia.Gertakizun historiko bat abiapuntu, euskal mitologiaren hainbat osagairekin batera, istorioak ameriketako western generoko cowboya, Escandinaviako bikingoa edota Japoniako samuraia baliokidea den euskal baleazaleen epopeia adierazgarria kontatzen du. Ezaugarri oso garrantzitsua alegiazko Joanes baten dramaren ikuspuntutik.