Dublindarra - Zapico, Alfonso; Mujika Gallastegi, Eskarne; Montorio, Bego; Madina, Eduardo (Bilbo : Astiberri, 2015)
Dublindarrak, xehetasun ugariz jantziriko lan honek, James Joyceren bizitza du ardatz, eta, idazlea bidaide harturik, hark bizi izandako hainbat pasarte, elkarrizketa, lazeria eta abentura korritzen ditu, xx. mendeko pertsonaia zinez handi hura txakutuz. Tren-bidaia xarmagarri bat ere bada, irlandar unibertsal hura bizi izan zen hirietan barrena. Komiki honekin bidaia hori bera egin dezakezu, Alfonso Zapicok gidatzen duen trenean. Eta bidaiatzeko, badakizu..
Komikiaren Sari Nazionala 2012
Keywords: Joyce, James -- (1882-1941) -- -Biografiak; Komikiak; Helduentzako Literatura; Biografiak