Koaderno handia - Kristof, Agota (1935-2011); Mujika Gallastegi, Eskarne (Irun : Alberdania, 2012)
Ikasketa-prozesu baten lekuko egiten gaitu Koaderno Handiak. Pertsonaia nagusien, bi anaia bikien, ikasketa-prozesua da. Liburuak jakinmina pizten du, erakarri eta berarekin eramaten du irakurlea liluraturik. Edonor harritzen baitu horrelako gertaerak hain xalo kontaturik entzuteak. Xalotasun-aire hori lortzeko, Agota Kristofek haurren idatz-tankera antzeratzen du. Irakurketa amaitu eta gero, liburua itxi eta bat baino geratuko da gogoetatsu, irria ezpainetan izozturik eta galderaren bat buruan jauzika.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Le grand cahier
Keywords: Helduentzako Literatura