Gerlari zuria - Urkixo, Joanes (Donostia : Elkar, 2011)
Gerlari zuria abenturazko eleberri bizi-bizi bat da, "fantasia heroikoa" edo "ezpata eta sorginkeria" deitzen den generoaren barruan sar litekeena. Irlandako nahiz Euskal Herriko leiendak uztartuz, Fionn gerlari gaztearen historia kontatzen digu: ezpata magiko batek bera hautatuko du irlandarren errege, baina klanen arteko borrokak eta bere txoriburukeriak hondamendia ekarriko die bai berari bai irlandarrei; horren ondoren deserrirako bidea hartuko du, eta horrela iritsiko da Urdaibaiko itsasadarrera, non abentura berriak izango dituen zain.
12 urtetik aurrera (horia)
Apirila Saria 2003
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura