1512 : Nafarroaren konkista / zuzendaritza eta muntaia, Rubén Marcilla; errealizazioa, Nabarralde; gidoia, Floren Aoiz, Angel Rekalde; historialariak, Floren Aoiz, Mikel Sorauren, Pedro Esarte - Marcilla, Rubén; Aoiz, Floren; Rekalde, Anjel; Sorauren, Mikel; Esarte Muniain, Pedro (Nabarralde, 2009)
"Nafarroa miragarri izanen da munduarentzat" idatzi zuen Shakespearek Love's labour's lost lanean (1594), bere lehen komedietako bat da, gure herrian garatu zen poesia eta parodia dibertigarria. Hau da ezkutatu zaigun historia.