Zerua gris dago - Goñi Yárnoz, Liébana; Martinez Ortiz, Isaak (Arre : Pamiela, 2016)
"Zerua gris dago" albumean adiskidetasun baten sorrera kontatzen bazaigu ere, generoak eragindako aurreiritzien kontrako aldarri isila eskaintzen zaigu, laguntasunaren aldeko proposamen sotila. Liburuak zeru grisaren azpiko zelai zurian aurki daitekeen bizitzari gorazarre egiten dio, poliki eta kontu handiz, elur maluta elurtzara erori ohi den eran, eta hoztasunean lagun bat izateak ekar lezakeen konplizitate koloretsua erakusten digu, berdin dio lagun hori neska ala mutila izan.
5 urtetik aurrera (urdina)
Album ilustratuen X. Etxepare saria 2016
Keywords: Adiskidetasuna; Negua; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak