Botila baten historia / [egilea, Tomas Elortza ; marrazkiak, Jon Zabaleta] - Elortza, Tomas (Haurrentzako Liburuak (Cinsa))
Ikastola bat ezagutzeko aukera izan zuen behin botila batek. Edari goxo batez beteta zegoen hasieran, baina laster hustu zuten ikastolako haurrek. Gero, ordea, ez zuten zakarrontzira bota; haurren mezulari bihurtu zen. Botilak berak kontatzen ditu handik aurrera izan zituen abenturak, politak eta interesgarriak.