Hik hasi 217 : barnekotasuna lantzen : barnera begiratu eta norbere buruaren kontzientzia hartzea xede (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hezkuntza hobetzeko, protesta -Albisteak -Gai nagusia: Barnekotasuna lantzen : barnera begiratu eta norbere buruaren kontzientzia hartzea xede -Elkarrizketa: Maria Eugenia Irazabal eta Axun Mujika (Antzuolako eskolako irakasleak): "Talde-lanean jardunez, aurrera egiten du proiektuak, eta eskola-komunitate osoari gauzak aldatzeko indarra ematen dio horrek" -Esperientziak: Musika Bigarren Hezkuntzan: interpretatu, inprobisatu eta sortu. Arantza Zubillaga (musikako irakaslea) -Ekarpena 1: Adimen emozionala eskolan. Etorkizuneko osasun mentala sustatuz. Naiara Ozamiz eta Sonia Ruiz de Azua (EHUko Medikuntza eta Erizaintza Fakultateko psikiatria eremuko irakasleak) -Ekarpena 2: "Pedagogo sortzaileak: Rebeca eta Mauricio Wild" liburua. Miren Camison (Haur filosofian aditua) -Galdeidazu: Mapi Urresti (psikomotrizista". Zer garrantzi dauka begiradak haurraren haziera- eta heziketa-prozesuan? -Argitalpenak -Proposamena: "Motxilaren umea" film pedagogikoa. Dispertsioaren zama arindu nahian. -Atzeko atetik: Ibon Gaztañazpi (kazetaria)
2017/03/16
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Irazabal, Maria Eugenia -- Elkarrizketak; Mujika, Axun -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Adimen emozionala; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak