Napoleon, Frantziako enperadore - Gereño, Xabier (1924-2011) (Bilbo : Xabier Gereño, 1978)
Napoleonen lehen biografia euskaraz. Bere bizitza harrigarrian, Napoleonek Europako Historia markatu egin zuen. Zer izan zen egiazki Napoleón, Europako Libertadore ala Europako Tirano?. Pertsonaia diskutigarri honen ezagutza beharrezkoa zaigu Europako azken urteotako Historia zuzen aztertzeko. Liburuan 13 foto daude, biografia hau osoagoa eta atseginagoa egiteko.
Keywords: Napoleon -- I.a -- , Frantziako Enperadorea -- (1769-1821); Monografiak; Biografiak