Mahoma, Islam-en sortzaile - Gereño, Xabier (1924-2011) (Bilbo : X. Gereño, 1979)
Ezer gutxi dakigu Mahoma-ren pertsonalitateaz eta Islam, hark sortutako erlijioari buruz, nahiz eta musulmanak hortxe bertan izan, nahiz eta Islam-ek mendebalde Europako kulturak bortizki kutsatu. Liburu honen lehen kapituluetan Mahomaren biografia aurkezten da eta gainerakoetan Islamen hedatzea, fotoekin ilustratua eta lehen aldiz Koran-eko hainbat bertsikulu euskarara itzuliz.
Keywords: Mahoma -- (570-632); Monografiak; Biografiak