Zumalakarregi, euskal buruzagi - Gereño, Xabier (1924-2011) (Bilbo : Xabier Gereño, 1979)
Oso gutxi ezagutzen dugu Zumalakarregi, baina biografia hau irakurriko dutenak argi iksiko dute euskal buruzagi hau ohore guztiekin sar daitekeela munduan izan diren pertsonaia genialen artean. Oso gazterik hil zuten, bere lana bukatu gabe zegoenean. Zer gertatuko litzateke Bilbo setiatzen zegoela hilgo ez balute?. Zihur asko Zumalakarregik bizirik iraungo balu Euskal Herriko eta Espainia osoko Historia bestelakoa izango zela. Fotoek liburua aberasten dute, garai hartako ikuspegia argiago aurkeztuz.
Bibliografia: [117]. or.
Keywords: Zumalakarregi, Tomas -- (1788-1835); Karlismoa -- XIX. m. -- Euskal Herria; Monografiak; Biografiak