Hik hasi 216 : eskola feministarantz : generoaren motxila husten (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Irakasle guztiok izan beharko genuke feminista -Albisteak -Gai nagusia: Eskola feministarantz. Generoaren motxila husten -Elkarrizketa: Idoia Arraiza (Emagin-eko koordinatzailea) "Neskak mendekotasun-egoeran eta mutilak pribilegio artean hezi nahi ez badira, ´klik´ egin behar du irakasleak" -Esperientziak: Ondarroako Hezkidetza egitasmoa. Harreman berdinzale eta osasuntsuetan oinarritutako herria xede -Ekarpenak: "Pedagogo sortzaileak: Rudolf Steiner" liburua. Irene Txurruka (Trokonizeko Waldorf eskolako irakaslea) -Galdeidazu: Ibon Arrizabalaga (Arremanitz-eko kidea). Zer-nolako maskulinitate-eredua erreproduzitzen du eskolak? -Argitalpenak -Proposamena: "Guztiok izan beharko genuke feminista" liburua. Chimamanda Ngozi Adichie (idazke nigeriarra) -Atzeko atetik: Izaskun Landaida (Emakundeko zuzendaria)
2017/02/02
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Arraiza, Idoia -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak