Estatistika eta probabilitatea [Matematika 4. DBH] - Ruiz Gil, Consolación; Antxustegi-Etxarte Aranaga, Eider (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, 2012)
Hamabostaldi honetan, hau ikasiko duzu: Datuak jasotzen azterketa estatistiko bat egiteko. Datuak antolatzen maiztasun absolutuko eta erlatiboko tauletan. Hainbat grafiko estatistiko egiten, eta interpretatzen. Barra diagramak, lerro poligonalak, sektore diagramak. Gertaerak bereizten ausazko esperimentuetan. Probabilitate errazak kalkulatzen.
Helburu didaktikoak:Datuak jasotzea azterketa estatistiko bat egiteko. Datuak antolatzea maiztasun absolutuko eta erlatiboko tauletan. Hainbat grafiko estatistiko egitea, eta interpretatzea. Barra diagramak, lerro poligonalak, sektore diagramak. Gertaerak bereiztea ausazko esperimentuetan. Probabilitate errazak kalkulatzea.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak