Werther gaztearen arrangurak - Goethe, Johann Wolfgang von (1749-1832); Múgica, Matías (Iruñea : Igela, 2013)
Nobelak Werther protagonistaren amodio gorabeherak narratzen ditu, 1771ko maiatzetik urte bereko abenduaren amaiera arte; zortzi hilabete horietako Wertherren asaldura, maitemin eta malurak. Wertheren azaltzen zaigun maitasunaren nozioa geroramaitasun erromantiko? gisa ezagutuko den horren ernamuina da nolabait. Maitasun pasioz betea, kasik irrazionala, gorabehera emozional eskergak eragiten dituena, gizartearen beraren kontra joan edo beste ezein oztopori ?handia izanik ere? aurre egiteko gai dena. Werther nobelak izan zuen harrera benetan ezohikoa izan zen. Ordurarte inoizko arrakasta handiena lortu zuen liburua izan zen, batzuen esanetan.
Keywords: Helduentzako Literatura