Funtzioak eta grafikoak [Matematika 4. DBH] - García Cebrian, Maria José (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, funtzioen adierazpen grafikoaren arlo orokor eta deskribatzaileak landuko ditugu.
Helburu didaktikoak: 1. Funtzioak eta horiek irudikatzeko era desberdinak ezagutzen eta interpretatzen. 2. Funtzio baten eremua eta ibilbidea ezagutzen. 3. Funtzio bat jarraia edo etena den zehazten. 4. Tarte batean funtzio baten batez besteko aldakuntza-tasa aurkitzen. 5. Funtzio baten hazkundea edo beherapena zehazten eta haren maximoak eta minimoak aurkitzen. 6. Inflexio-puntuak ezagutzen. 7. Jatorriarekiko eta OY ardatzarekiko zenbait funtzioren simetria frogatzen. 8. Funtzio bat periodikoa den jakiten.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak