Gabonetako ipuinak - Capote, Truman (1924-1984); Urteaga, Joseba; Mata, Jose Manuel ([Iruña] : Igela, 1991)
Liburuxka honetan eskaintzen dizkizugun bi ixtorio hauek autobiografikoak direla esan genezake, Truman Capotek, bere gurasoak banandu ondoren, Alabamako familiarekin, eta batez ere Sook izeneko lehengusina zaharrarekin bizi izandako zenbait pasadizo baitira ipuin hauetan jaso dituenak.Gabonetako oroitzapen bat, Gosaria Tiffany'sen narrazio laburrarekin eta beste bi ipuinekin batera argitaratu zuen, eta bertan Alabamako nekazari giroan Gabon batzuetan gertatutakoak kontatzen dizkigu hain berea duen estilo poetikoan.Gabon haiek ixtoriaren bidez, berriz, ia ezagutzen ez zuen aitarekin bildu zeneko narrazio gazi-gezan oinarrituz, artelan bikaina burutzea lortzen du bere ohizko maisutasunez.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura