Antzekotasuna [Matematika 4. DBH] - Ruiz Gil, Consolación (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, antzekotasunaren ikuspegi geometrikoa landuko dugu, bi irudi noiz diren antzekoak, irudi erregularrak triangeluetan banatu eta teorema garrantzitsuenak emango ditugu. Problemen ebazpenetan, antzekotasun arrazoiaren kontzeptua erabiliko dugu luzera, azalera eta bolumenak lantzeko. Eta azkenik eskalak landuko ditugu.
Helburu didaktikoak: 1. Antzeko figurak ezagutzen eta marrazten. 2. Triangeluen antzekotasunaren irizpideak aplikatzen. 3. Katetoaren eta altueraren teoremak erakusten eta erabiltzen. 4. Pitagorasen teorema orokortua aplikatzen. 5. Figura baten azalerak eta bolumenak kalkulatzen haren antzeko beste bat hartuta. 6. Distantziak plano eta mapatan kalkulatzen. 7. Neurrien problemak ebazten, Talesen teorema eta antzekotasuna erabiliz.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak