Gauaren muturrerainoko bidaia - Múgica, Matías; Céline, Louis-Ferdinand ([Iruña] : Igela, 1992)
Bidaiatzea oso da probetxuzko gauza, irudimenari eragiten dio. Gainontzeko guztia desilusio eta neke hutsa. Gure bidaia hau, berriz, zeharo alegiazkoa da. Hortik du indarra. Bizitzatik heriotzara doa. Gizaki, animalia, herri eta gauzak, dena irudimenezkoa da. Eleberria, fikziozko kontaera besterik ez. Hala dio Littrék, behin ere huts egiten ez duenak. Eta gainera mundu guztiak libre du horrenbeste egitea. Begiak ixtea nahikoa du. Bizitzaz bestaldean dago.
Keywords: Helduentzako Literatura