Ekuazioak eta sistemak [Matematika 4. DBH] - Cabezón Ochoa, Miguel Angel (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, 2. mailako ekuazioak eta 2. mailakoetara laburtu daitezkeenak landuko dira. 2. mailako ekuazio-sistemak ere ikusiko ditugu.
Helburu didaktikoak: 1. Bigarren mailako ekuazio osoak eta osatugabeak ebazten. 2. Ekuazio bikarratuak eta bigarren mailako batera murriztu daitezkeen beste batzuk ebazten. 3. Ekuazio linealen sistemak ebazten, metodo desberdinak erabilita. 4. Bigarren mailako ekuazioen sistemak ebazten. 5. Aljebraren hizkuntza problemak ebazteko aplikatzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak