Inekuazioak [Matematika 4. DBH] - Alonso Borrego, José Luis (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, inekuazioak landuko ditugu maila errazetik hasiz eta maila konplexuagora ailegatu arte. Modu eraikor batean 1.mailako inekuazioetatik abiatuz, inekuazio-sistemak eta 2. mailako inekuazioak landuko dira. Ondoren, inekuazioen esanahiaren esangura grafikoa eta geometrikoa ikusi eta azkenengo atalean problemen ebazpenerako aplikazioak ezagutuko ditugu.
Helburu didaktikoak: 1. Ezezagun bateko lehen eta bigarren mailako inekuazioak ebazten. 2. Ezezagun bateko ekuazio-sistemak ebazten. 3. Modu grafikoan bi ezezaguneko lehen mailako inekuazioak ebazten. 4. Modu grafikoan bi ezezaguneko lehen mailako inekuazio-sistemak ebazten. 5. Inekuazioekin problemak planteatzen eta ebazten.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak