Funtzio arrazionalak, esponentzialak eta logaritmikoak [Matematika 4. DBH] - Ruiz Gil, Consolación; García Cebrian, Maria José (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, funtzio arrazionalak (alderantzizko proportzionaltasuneko funtzioetan erreparatuz), esponentzialak eta logaritmikoak bereizten dituzten alderdiak landuko ditugu.
Helburu didaktikoak: 1. Alderantzizko funtzioaren ezaugarriak eta deskribatzen dituen fenomenoak ezagutzen; 2. Hiperbola baten asintotak aurkitzen; 3. Funtzio espotentzialak ezagutu eta irudikatzen; 4. Funtzio espotentzialak interes konposatuan eta beste egoera batzuetan aplikatzen; 5. Zenbaki baten logaritmoa kalkulatzen; 6. Funtzio logaritmikoen grafikoak interpretatzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak