Funtzio polinomikoak [Matematika 4. DBH] - Ruiz Gil, Consolación (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, 2. mailararteko funtzio polinomikoak landu eta hauen propietateak eta grafikoak aztertuko ditugu erroen biderkaketa bezala adieraztera eramango gaitu.
Helburu didaktikoak: 1- Grafiko zuzena duten funtzio mota desberdinak bereizten eta horiekin lan egiten; 2- Zuzen baten malda eta haren hazkuntzarekiko erlazioa zehazten; 3- Emandako bi puntuetatik igarotzen den zuzen baten ekuazioa kalkulatzen. # Bigarren mailako edozein funtzio polinomikoren grafikoa ezagutzen; 4- Bigarren mailako funtzio polinomiko bat grafikoki irudikatzen y=ax2+bx+c; 5- Bigarren mailako funtzio baten hazkuntza edo txikitzea zehazten eta haren maximoa edo minimoa aurkitzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak