Polinomioak [Matematika 4. DBH] - Ruiz Gil, Consolación (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, polinomioen arteko eragiketak birpasatu eta identitate nabariei erreparatuko diegu. Ruffiniren erregela eta honen eragina Hondarraren teoreman ikusiko ditugu. Guzti honek polinomioen faktorizaziora eta polinomioak bere erroen biderkaketa bezala adieraztera eramango gaitu.
Helburu didaktikoak: * Polinomio baten adierazpena koefizienteetan aurkitu eta haiekin eragiketak egiten. * Polinomio baten balio numerikoa kalkulatzen. * Zenbait identitate nabarmen ezagutzen, binomio baten karratua eta kuboa. * Ruffiniren araua eta Hondarraren Teorema. * Zenbait polinomioren deskonposakea faktoriala aurkitzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak