Potentziak eta errotzaileak [Matematika 4. DBH] (Hezkuntza ministerioa, 2009)
Unitate honetan, modu interaktiboan, berreketa eta erroketen arteko erlazioa aztertuko da. Erroketen eta berreketen propietateak eta eragiketak ikusiko ditugu.
Helburu didaktikoak: * Berretzaile osoko potentziekin kalkuluak eta eragiketak egiten. * Errotzaile baten zatiak eta hauen esanahia ezagutzen. * Emandako errotzaile baten baliokideak lortzen. * Errotzaile bat berretzaile zatikiarreko potentzia moduan eta alderantziz adierazten. * Errotzaileekin eragiketak egiten. * Izendatzailean errotzaileak dituzten adierazpenak arrazionalizatzen. * Potentziekin eta errotzaileekin eragiketak egiteko kalkulagailua erabiltzen.
DBH, 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak