Gure Herriak [Matematika - LMH 4] (Proyecto Agrega, 2010)
Bizitzan zehar bidaia asko egiten ditugu, bai ume, gazte zein heldu garen garaietan. Kasuguztietan, bidaia izan daiteke ikasteko eta gozatzeko aukera bat; are gehiago, bidaiarenprestakuntza landu eta aberasten badugu.Izan ere, bidaia egin aurretik gauza asko ikasteko parada dago: bidaian ezagutubeharreko alderdi guztiak aurreikusiz, informazio bilketa eginez, eta hartu beharrekoerabakien aurrean argudio eta ezagutzak gureganatuz.Unitate honetan horixe landuko dugu: bidaia baten antolaketa, baina ez edozein bidaia,ikasleek maite dituzten herriak bilduko dituena baizik. Kapaz izango ote dira, ondoren,proiektu hori aurrera eramaten? Ez dago argi. Bai ordea, bidaia prestatzen gauza askoikusi eta ikasi ditzaketela.Plana gauzatzen doazen neurrian, informazioa gordetzen eta antolatzen joango dira,bukaeran lanaren aurkezpen bat egiteko kideen edo gurasoen aurrean.
Bidaia baten ibilbidea planifikatu eta aurrekontua osatu, aldez aurretik tresnatelematikoak erabiliz.• Kalkuluak egiten jakin, hainbat aukeraren artean onena zein den modu egoki etazentzuzkoan erabakiz.• Iraunkortasunaren aldeko erabakiak hartu, garraioen kalte ekologikoen jakitunizanik, abiadura eta kutsaduraren arteko orekatik abiatuta.• Eskola zein etxeko bidaien antolaketan parte hartu, erabakiak hartzeko etairizpide propioen jabe izanik aurrerantzean bidaien diseinuan eta antolaketan
LMH, 3. eta 4.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak