Lana eta lanbideak [Ingurunearen ezaguera - LMH 3-4] (Proyecto Agrega, 2010)
Herriko lana eta lanbideak aztertzea.
Helburu didaktikoak. Orokorrak: Espainiako demografiaren eta lanaren ezaugarriak ezagutzea eta interpretatzea, eta herriko kultura-aldarrikapenak kohesio sozialerako elementu gisa balioestea, immigrazioaren arrazoiak eta ondorioak aztertuz eta ezagutuz. Espezifikoak: zentsua eta errolda ezagutzea eta haien garrantzia balioestea, zertarako balio duten adieraziz. Herriko biztanleriari buruzko kalkulu sinpleak egiteko gai izatea: biztanleen hazkundea edo biztanleriaren beherakada. Ikasketa-helburu honetako lexikoaren esanahia ezagutzea: biztanleak, herria, zentsua, errolda, biztanleria (landakoa, hirikoa, aktiboa, ez-aktiboa, sakabanatua, kontzentratua, dentsitate handia eta txikia). Ikasleak bere hitzekin azaltzea zer den hautesle-errolda eta nola egiten diren hauteskundeak.
LMH, 3. eta 4.maila
Keywords: Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak