Biztanleriaren errolda eta udal-errolda [Ingurunearen ezaguera - LMH 3-4] (Proyecto Agrega, 2010)
Zentsua eta errolda aztertzea, herri bateko biztanle mota eta biztanle-kopuruaren adierazle gisa.
Helburu didaktikoak. Orokorrak: Espainiako demografiaren eta lanaren ezaugarriak ezagutzea eta interpretatzea, eta herriko kultura-aldarrikapenak kohesio sozialerako elementu gisa balioestea, immigrazioaren arrazoiak eta ondorioak aztertuz eta ezagutuz. Espezifikoak: unitate honetako lexikoaren esanahia ezagutzea (emigrazioa, emigratzailea, etorkina, arazoa, arrazoiak, jatorria, ondorioak, elkartasuna, hizkuntza, lana, legal, legez kanpo). Immigrazioaren arrazoiak eta ondorioak aztertzeko gai izatea. Etorkinarekiko elkartasunezko jarrera adieraztea. Ikasleak beren hitzekin azaltzeko gai izatea immigrazioa bultzatzen duten zenbait arrazoi, bai eta immigrazioaren zenbait ondorio ere. Herriko biztanleriari buruzko kalkulu sinpleak egiteko gai izatea: biztanleen hazkundea edo biztanleriaren beherakada. Bizikidetzarako arauak elkar ulertzeko giltzarri direla ulertzea.
LMH, 3. eta 4.maila
Keywords: Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak