Jesu Christoren Lau Evangelioac batera Alcarturic - Añibarro, Pedro Antonio (1748-1830); Ciarrusta, Mª. Pilar; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa (Bilbao : Labayru ; Bilbao Bizkaia Kutxa, 1991)
P. Antonio Añibarrok XIX. mendean Scio-ren Ebanjelio Alkartuetan oinarrituta eginiko itzulpena dogu hau. Edizinoaren egokitzaileak, ohar filologiko zehatzakaz hornidutez ganera, lan osoaren azterketa gramatikala egin dau liburuaren sarreran.
Keywords: Euskara -- Gramatika; Monografiak