"Euzkerea" eta "Yakintza" aldizkarietako olerkigintza / Jon Kortazar ; [barruko irudiak, Gabriel Ramos Uranga] - Kortazar, Jon (Aita Santi Onaindia beka (Labayru Ikastegia), 1995)
Liburu honetan gerra-aurreko aldizkari biotan agertu ziran olerkien eta olerkigileen azterketa egin da, euron bizitzaren eta lanaren barri emonez, eta obraren azterketa literarioa eginez.