Gerezi-lorea : Japoniako kondairak / [Josep-Francesc Delgado ...[et al.] ; itzultzailea, Antton Olano ; argazkiak, Album, Ecsa-Corel artxiboa]] - Delgado, Josep-Francesc; Olano, Antton (Kondairak (Elkar), 2003)
Kondaira hauek kultura japoniarraren adierazgarri txiki bat besterik ez dira. Japonian, musuzapi bat tolesteko erak musuzapi horren erabilera adieraz dezake:ezpainak xukatzeko, kopeta lehortzeko edo beste zerbaitetarako. Xehetasuna, ñabardura eta erritu-zaletasuna barne-barnean daramatza kultura japoniarrak. Liburu honetako ipuinek maitasunera, sentiberatasunera eta fantasiara gonbidatzen gaituzte.