Dadahwat : Ipar Amerikako indiarren kondairak / [Josep-Francesc Delgado ...[et al.] ; itzultzailea, Antton Olano ; argazkiak, Ecsa-Corel artxiboa, J.M. Barres, CD Gallery] - Delgado, Josep-Francesc; Olano, Antton (Kondairak (Elkar), 2003)
Ipar Amerikako indiarren kondairek naturarekiko armoniaz, lurrarekiko eta animaliekiko begiruneaz eta esker onaz hitz egiten digute. Zerbait ongi ez doanean, arriskutik irteteko argizagiak azalduko dira zeruan, herri indiarren lagungarri. Ipuin hauek interesgarriak dira batez ere maitasunaren, lagun izatearen eta barkamenaren baloreak erakusten dizkigutelako. Lur honen gainean duintasunez bizi ahal izateko beharrezkoak ditugun gauzekin nolako begirunea izan behar dugun erakusten digute.