Betiko loa / Raymond Chandler ; itzulpena, Iñaki Ibañez - Chandler, Raymond (1888-1959) (Sail Beltza (Igela), 1995)
Sternwood jeneral erretiratuak ez du bakerik bere azken urteetan. Petrolioarekin aberastua da, baina etxean badu nahiko lan. Bi alaba ditu: bata jokalaria eta bestea tentel bezain beroa. Bazka ezin hobea gangster eta besteren bizkar bizi nahi dutenentzat.Philip Marloweri egokituko zaio neska hauen ibilera arriskutsua dela eta, xantaia kasu bat argitzea. Argitzea edo iluntzea. Zeren txantaia hori hariaren mutur bat besterik ez baita. Muturretik zenbat eta gehiago tiratu, orduan eta gehiago katramilatuko baita mataza.Baina hau ez da «beste detektibe batek» argituko duen «beste kasu bat». Philip Marloweren begirada nolakoa den da axola duena, haren ikuspegia, eta hitzerdika nahiz zuzenean botatzen dituenak.