Segundorik luzeena / Bill S. Ballinger ; itzulpena, Xabier Olarra Lizaso - Ballinger, Bill S. (1912-1980) (Sail Beltza (Igela), 2009)
Gizon bat hilda agertu da New York-en. Urtebete lehenago gizon hori bera zintzurra ebakita bota zuten Rosemary Martin modeloa eta Bianca Hill bitxigina bizi ziren etxearen aurrean. Gizona larru bizirik zegoen, galtzerdiak eta zapatak jantzita eta mila dolarreko billete bat zuela zapataren eta galtzerdiaren artean. Zauriaren ondorioz, hitz egin ezinik eta amnesiak jota esnatu da ospitale batean. Poliziak dio Victor Pacific dela, baina, orduan, zergatik daki arabieraz irakurtzen eta esaldi erritualen esanahia? Zauritu dutenak atzetik dabilzkio, ziplat nahi izan dien altxorra eskuratzeko asmoz. Baina, nor den ez badaki, nola jakingo du non ezkutatu dituen bandakideei xixkatu zizkien milioi bat dolar horiek?