Batetik bestera - Erkiaga, Eusebio (1912-1993); Sarriugarte, Iñaki (1953-2025); Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa (Bilbao : Labayru Ikastegia ; Bizkaiko Aurrezki Kutxa, 1985)
Bizkaieraz egindako nobela honetan Latsetan (Lekeition) bizi dan Nikanor Zorrizto izeneko ume baten ibilerak azaltzen deuskuz egileak, umearotik Bartzelonan hiltzen den arte.
Keywords: Helduentzako Literatura