Batetik bestera / Eusebio Erkiaga ; moldakuntza eta aurkezlana, Iñaki Sarriugarte - Erkiaga, Eusebio (1912-1993) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1985)
Bizkaieraz egindako nobela honetan Latsetan (Lekeition) bizi dan Nikanor Zorrizto izeneko ume baten ibilerak azaltzen deuskuz egileak, umearotik Bartzelonan hiltzen den arte.