Eskuz landutako hilkutxak / Truman Capote ; itzulpena, Xabier Olarra - Capote, Truman (1924-1984) (Literatura (Igela), 1990)
Eskuz landutako hilkutxak hilketa misteriotsu sail baten kontaera da, Kameleoientzako Musika liburutik hartua. Bertan, Truman Capotek, berriro ere Odol Hotzean bere maisulanean bezala, fikzio gabeko narraziora joko du. Eta benetan esan beharra dago, bere laburrean, Eskuz landutako hilkutxak ez dela haren azpitik geratzen.