Eusko-umeak atzerrian / Goitia'tar Xabier ; eratzaillea, Kerexeta'tar Jaime - Goitia, Xabier (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1991)
1936ko gudan ume batzuk alde egin eben Euskal Herritik atzerrira, orduko Eusko Jaurlaritzak atondutako ontzietan. Ume horreetarik batzuk Ingalaterrara joan ziran, beste batzuk Belgikara... Xabier Goitia flamendar familia bategaz luzaroan egon zan umetan, eta liburu honetan orduko oroimenak papeleratu ditu.